Bij Hostma denken wij vooruit. Als u met een idee bij ons komt willen wij daar graag het beste uit halen. We bespreken samen de mogelijkheden en kansen die uw idee of concept biedt. Met onze ervaring en kennis over mechanical engineering kunnen wij u advies geven over functies en bouwtechnische elementen, óf oplossingen bieden voor problemen. Ons gedreven team staat klaar om uw ideeën vorm te geven.

“Meedenken en vooruitdenken”

Mechanical Blueprint

De anatomie van een machine

Op onze afdeling engineering zijn onze specialisten dagelijks bezig om complexe en toekomstbestendige machines uit te werken. Op deze plek wordt het hele traject uitgeschetst. Van idee, naar productie en assemblage. Binnen no-time wordt een idee omgezet in een werktekening en kunnen we aan de slag met de productie.

Idee

Een idee, een visie of gedachte. In uw hoofd ziet u het al helemaal voor u. Misschien heeft u zelfs al een tekening of schets van uw nieuwe machine gemaakt. Samen bespreken we uw idee en bekijken we de eisen, wensen en functionaliteiten. Dit is het uitgangspunt van onze engineering.

Concept

We werken uw idee uit. Waar lopen we op vast, en waar kunnen wij aanscherpen of ondersteunen. We kijken naar kansen en mogelijkheden. We werpen een kritische blik op de functionaliteiten, de onderdelen en mechanische aspecten.

Werktekening

Meten is weten. Daarom maken we een blueprint van uw machine waarop alle specificaties en maten zijn opgenomen. U ziet nu hoe uw machine er uit komt te zien, van binnen en van buiten. Als het project er om vraagt kunnen wij een prototype bouwen om het functioneren te testen.

VAN PROTOTYPE NAAR SERIE

Testing, Improving, Perfecting

Het bouwen van een prototype is een belangrijke stap in ons productieproces. Een prototype leert ons of onze ideeën in de praktijk werken. Met de kennis die we opdoen tijdens het testen kunnen we doorontwikkelen, bijsturen of aanscherpen. Zo is het eindproduct altijd naar onze standaarden en naar de wens van de klant.

Onze mechatronische producten produceren wij op kleine schaal. Van enkele stuks tot enkele tientallen. Klein seriematig werk geeft ons de mogelijkheid om onze producten te perfectioneren en de complexiteit van de vraagstukken de aandacht te geven die het nodig heeft. Die aandacht geven wij graag aan onze producten en machines, want wij gaan voor een duurzaam en toekomstbestendig product.